Piękny pasztet i sos czosnkowy z białej fasoli



-
Pasztet z ciecierzycy 
z przepisu mojej mamy
-



Składniki: 
paczka ciecierzycy (może być soja, biała fasola, wszystko! - co namoczone na noc i ugotowane)
1 ziemniak
1 cebula
olej
majeranek, oregano, 
sól, pieprz
Przepis:
Ciecierzycę, ziemniaka i cebulę miksujemy, 
przyprawiamy
i hyc do piekarnika (nagrzanego do 180 stopni) na godzinę. 
Voila!
-
Czy coś nie wyszło? .. 
Dałam o połowę za mało ciecierzycy ;)
-



-
Sos czosnkowy z białej fasoli
-

Przepis:

Pominęliśmy:
Oczywiście, że natkę pietruszki ;)

Sos nie jest biały, bo biała fasola nie była biała. Czaisz?



Smakuje najlepiej z ogóreczkiem kiszonym! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz