-
Pasztet z ciecierzycy
z przepisu mojej mamy
-
Składniki:
paczka ciecierzycy (może być soja, biała fasola, wszystko! - co namoczone na noc i ugotowane)
1 ziemniak
1 cebula
olej
majeranek, oregano,
sól, pieprz
Przepis:
Ciecierzycę, ziemniaka i cebulę miksujemy,
przyprawiamy
i hyc do piekarnika (nagrzanego do 180 stopni) na godzinę.
Voila!
-
Czy coś nie wyszło? ..
Dałam o połowę za mało ciecierzycy ;)
-
-
Sos czosnkowy z białej fasoli
-
Przepis:
Pominęliśmy:
Oczywiście, że natkę pietruszki ;)
Sos nie jest biały, bo biała fasola nie była biała. Czaisz?
Smakuje najlepiej z ogóreczkiem kiszonym!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz